glicée

Sinds kort heb ik van een van de schilderijen een Giclée laten maken.
Giclée prints zijn hoogwaardige reproducties van kunstwerken. De giclée kunstdruk is een hedendaagse digitale printtechniek dat voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars, musea en kunstverzamelaars aan grafieken worden gesteld. De giclée kunstdruk heeft net als de Fine Art Print en fotoprint een gelijkwaardige plaats veroverd in de kunstwereld tussen de meer bekende traditionele grafiektechnieken als de ets, zeefdruk en steenlitho.
Diverse musea in de wereld exposeren giclées in plaats van het originele kunstwerk als het origineel te kwetsbaar is om tentoon te stellen. Hieruit blijkt dat de giclée een kwalitatief hoogstandje is, mits deze aan alle voorwaarden voldoen die musea als eis stellen, waaronder de ISO 9706 en NEN2728 norm en mits deze op een hoogwaardige manier is geproduceerd.
Een giclée wordt met hoogwaardige inkten in verschillende kleurlagen gestraald of verneveld speciaal Hahnemühle kunstdrukpapier, of op doek.
Een giclée heeft een gelimiteerde oplage, is genummerd en wordt persoonlijk door mij gesigneerd.
Dit garandeert de echtheid en exclusiviteit hiervan.
De giclées worden gemaakt door MASA, Almere, in samenwerking met Re-Art Amsterdam. Re-Art is gespecialiseerd in het scannen (digitaliseren) van kunst en historisch materiaal en MASA maakt daar zeer nauwkeurige prints (giclées) van.
Er is geen verschil in kleur tussen de giclée en het origineel.
Van dit schilderij is er maar één gemaakt op doek, en nog 2 op papier.
daarnaast nog 7 kleinere maten, 80×40 cm.
Hij wordt genummerd, is voorzien van een certificaat,en heeft 150 jaar garantie.
De prijs ligt lager dan het originele kunstwerk.
De prijs voor de giclée op doek: €375,00.
De giclée op papier kost €265,00.
Deze is nog niet ingelijst.
De originele is in privébezit van de ouders van het kind.